Ahk header ny2

Femte damlagssäsong för Filippa

Publicerad 2024-04-23 18:52
Filippa oderbrant 2024 pr
Niometaren Filippa Oderbrant har skrivit på för en ny säsong i Alingsås. Hennes sjunde i föreningen.

Filippa Oderbrant, 21, kom till Alingsås från Strömstad 2018 för att studera på handbollsgymnasiet och gjorde damlagsdebut säsongen 2020-21. Med sitt kraftfulla genombrott och havdistansspel har hon sedan dess varit en notorisk målskytt i damlaget. Förra säsongen svarade Filippa för 80 mål, näst flest i laget, och den här säsongen blev det 31 mål och en femteplats i den interna skytteligan.

– Jag är inte helt nöjd med min prestation den här säsongen men det är bara att fortsätta kämpa och det är kul att få fortsatt förtroende. Som lag ska vi vara nöjda eftersom vi har presterat bättre handboll med i stort sett samma spelare som förra säsongen, säger Filippa Oderbrant.

Alingsås slutade på åttonde plats i Allsvenskan men har nu målet ställt högre. I och med Filippas ettårskontrakt har Alingsås sexton kontrakterade spelare inför nästa säsong, i en trupp som kommer att växa med ytterligare några namn.

– Vi ska fortsätta utvecklas och bygga vidare på den goa lagkänsla som vi haft i många säsonger nu. Jag tror att vi kan etablera oss på allvar i Allsvenskan och hoppas att ännu fler vill komma och se oss i Nolhaga, säger Filippa Oderbrant.


JOHAN PETERSSON, TRÄNARE: "Filippa är en av våra fysiskt starkaste spelare och har haft en jättefin utveckling i försvarsspelet den här säsongen. Framåt har hon fortfarande stor potential att utvecklas och kan ta ett stort kliv kommande säsong."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Vi är väldigt glada att Filippa vill fortsätta ytterligare en säsong hos oss. Att spelare stannar en längre tid är ett bra kvitto på att vi har en bra verksamhet."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub