Ahk header ny2

Femte raka segern för HP

Publicerad 2023-01-30 13:41
Storseger hemma mot klassiska ÖIS.

HP hade inför hemmamatchen mot Örgryte IS Handboll målet att behålla serieledningen. Tack vare ett bra målvaktsspel av både Emil Holmberg Schatzl och Oscar Dahlin släppte HP in få mål, och kunde trycka och kontra sönder ÖIS som inte orkade med hemmalagets snabba tempo. Slutresultatet blev 38-24 (20-11).

De senaste matcherna har HP haft en del problem med att komma igång från start. Lördagens match blev ett undantag, då ställningen var 5-0 till hemmalaget efter fem spelade minuter. Försvarsspelet funkade bra, vilket ledde till många målvaktsräddningar. Följden av målvaktsräddningarna blev kontringar på klassiskt AHK-maner och i pausvilan stod det 20-11 i HP:s favör.

- Vi spelar väldigt bra bakåt och får många räddningar. Vi tvingar dem att spela 7-6 i 50 minuter och även det löser vi mestadels väldigt bra, vilket är skönt, sade tränare William Törnqvist efter matchen.

Andra halvlek startade Örgryte bäst och var vid ett tillfälle sex mål ifrån att kvittera. Bortalaget fick bra träff på deras 7-6 spel, som dessvärre för ÖIS inte var gynnsamt under hela den andra halvleken. Däremot, började HP efter ett flertalet minuter i den andra halvleken spela bra försvarsspel igen, vilket ledde till flera mål i öppen kasse. Bland annat gjorde Emil Holmberg Schatzl ett mål över hela banan och inhopparen Oscar Dahlin stod för två fullträffar i öppen kasse.

- Både Emil (Holmberg Schatzl) och Oscar (Dahlin) gör det bra i målet och står för grunden till att vi kan springa och att vi nästan avgör matchen i första halvlek, kommenterade "Wille".

Matchens lirare gick till Olle Gransten, som stod för sex mål. Utöver Gransten stod Albin Hägglund Junler och Adam Svantesson för många mål, med sju mål vardera.

Nästa helg spelas det inte div 2 väst handboll för HP. Då ska det nämligen spelas USM steg 3 för majoriteten av HP:s trupp. Första matchen för Alingsås P18 spelas på lördag klockan 15.00 i Estrad mot VästeråsIrsta.

Örgryte IS Handboll - HP Alingsås 38-24 (20-11)

Startsjuan för HP: Emil Holmberg Schatzl, Adam Svantesson, Emil Törnqvist, Noah Olsson Skyllerström, Olle Gransten, Albin Hägglund Junler och Marius Glennert.

Målskyttar: Albin Hägglund Junler 7, Adam Svantesson 7, Olle Gransten 6, Noah Olsson Skyllerström 3, Emil Törnqvist 3, Jakob Markoff 3, Oscar Dahlin 2, Svante Bjurström 2, Marius Glennert, Edvin Landström, André Larsson, Melwin Hagström och Emil Holmberg Schatzl.