Ahk header ny2

Damerna med knapp förlust mot HK Malmö

Publicerad 2023-01-21 16:29
Bb221126jj009
Stark start på matchen från Alingsås HK:s sida, men HK Malmö var ändå laget som ledde till halvtidsvilan. Efter en jämn andra halvlek där lagen turades om att leda så vann till slut HK Malmö.

AHK startade matchen starkt genom fyra raka mål, innan HK Malmö, genom Clara Campell, spräckte nollan efter drygt 6 minuter till ställning 4-1. Hemmalaget fortsätter att ha en stor ledning ända fram till 8-3, innan HK Malmö börjar komma in i matchen och gör fem raka mål till likaläge 8-8, AHK har då inte lyckats göra mål på drygt 12 minuter.

När matchklockan står på 12:46 skadar sig Malmöspelaren Frida Björn Surlan Andersen och blir utburen på bår. Vi från Alingsås HK önskar henne en god bättring och att det inte var så allvarligt som befarat. Trots det lyckas HK Malmö prestera på en hög nivå och går till pausvila i ledning med 9-10.

Andra halvlek är väldigt jämn, men en svängig historia där lagen turas om att ha ledningen. Isabelle Ranch går upp och bombar från 10 meter och kvitterar till 13-13, därefter gör HK Malmö två raka mål och AHK tvingas ta Time-out.

Därefter följs lagen fortsatt åt, AHK tar ledningen för första gången i andra halvlek när klockan står på 51:08, då med 18-17. Dessvärre lyckas inte Alingsås HK hålla ledningen, i slutet av matchen gör HK Malmö två mål i öppen kasse och vinner till slut med 20-22.

Hur kändes det ute på banan?

- Jag tycker vi tappar självförtroendet, vi missar mycket, men det tycker jag även dom gör då Annie var väldigt stabil idag. Känns som vi får några domslut emot oss och några mål i öppen kasse, det tar mycket energi från oss och mentalt så blir det lite tungt, sade Moa Solefors efter förlusten.

Ni brukar ha det lite tufft mot HK Malmö, vad är det dom gör så bra?

- Dom har långa anfall som tar jättemycket energi från oss att stå emot hela tiden, även fast vi inte vill det och är förberedda på det. Deras spelare är sega, stegar på och är inte rädda för att sticka dit näsan, dom gnetar på helt enkelt, konstaterade Moa Solefors.

Alingsås HK ligger fortsatt på andra plats i tabellen, trean Torslanda HK är två poäng bakom men har två matcher mindre spelade.

Alingsås HK - HK Malmö 20-22 (9-10)

Alingsås HK: Kajsa Lindberg Blohm 5, Isabelle Ranch 4, Wilma Carlsson 3, Moa Solefors 3, Emma Backmark 2, Filippa Oderbrant 2, Astrid Berura.

HK Malmö: Donia Osman 8, Clara Campell 4, Klara Persson 3, Agnes Lannermalm 3, Madeleine Gustafsson 3, Karin Rydén.