Ahk header ny2

Damerna fem under i halvtid

Publicerad 2023-05-06 17:31
Timeout
Det blev en tung återgång till matchspel för damlaget efter avancemanget till Allsvenskan. Hellton vann första mötet i kvalet till ATG Svenska cupen med 32-27 (15-9) i Karlstad.

Hellton, som spelar i division 2, gjorde en stark insats i hemmamötet med Alingsås. Anförda av tidigare SHE-spelaren Ida Holm tog de väl vara på överläget 3-0 som var ställningen efter de inledande frilägesstraffarna. Alingsås var någon gång i underläge med två mål men i stora delar av matchen var det tre eller fler måls ledning för Karlstadlaget.

Med kvarten kvar var ställningen 22-16 men Alingsås hade efter det bud på trippel reducering även om det till slut stannade vid fem måls underläge efter ett missat straffkast i slutskedet.

Alingsås tränare Amanda Forsberg Vallin förklarar att laget är inne i en tung period av fysträning för tillfället, och inte har tränat så mycket handboll den senaste tiden.

- Kanske borde vi lagt lite mer tid på handboll innan matchen men det är ändå en uppgift vi borde klara av även om vi vet att Hellton är väldigt starka på hemmaplan. Vi sliter för lägena och får dem men missar alldeles för mycket samtidigt som vi låter Hellton vara bra på det som vi att de är bra på. Alla missar gör att vi tappar energi, säger hon.

Nederlaget till trots är hon hoppfull inför returen.

- Vi får väl träna lite mer med boll och fokusera på våra styrkor och sätta dit lägena som vi faktiskt skapar, säger hon.


Returen spelas i Nolhaga lördag 13/5 klockan 14.


IF Hellton - Alingsås HK 32 - 27 (15-9)

Mål AHK: Isabelle Ranch 8, Kajsa Lindberg Blohm 8, Ella Larsson 3, Linn Andrén 3, Alketa Bajrami 2, Filippa Oderbrant 2, Signe Lindblad

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub