Ahk header ny2

Boden vann svängig match

Publicerad 2023-11-12 19:30
Bb230930jj095
Säsongens första hemmaförlust.

AHK lyckades under söndagen inte förlänga segersviten på Nolhagas golv. Boden hade en bra period i mitten av matchen och skaffade sig en stor ledning. Trots ett bra försök på upphämtning från AHK vann Boden matchen med 20-28 (12-17).

Inledningen på matchen var jämn och efter tio spelade minuter stod det sju lika. Då växlade Boden upp och AHK hade svårt att hänga med i gästernas höga tempo vilket gjorde att bortalaget från Norrbotten ledde med åtta mål efter 38 spelade minuter. Assisterande tränare Martin Lernås menade att AHK-laget inte var vana med Bodens fart i anfallsspelet.

- Det känns som att vi inte alls var vana med det höga tempot Boden spelade med. Vi är ändå nykomlingar i allsvenskan och de spelar med mycket mer tempo än motstånden vi brukar möta.

Vad pratade ni om under halvtidspausen och timeouterna?

- Vi pratade om att det var långt ifrån kört. Vi skulle jobba och smälla på för då kommer de inte orka hela den andra halvleken eftersom de gick väldigt tungt på sina spelare, menade Lernås.

- Vi gör det också väldigt bra i andra halvlek, framför i försvaret där vi totalt släpper elva mål varav fyra är i tom bur, fortsatte Lernås.

AHK gjorde ett bra försök på en upphämtning. Som närmast var AHK tre mål ifrån men då gick hemmalaget mållösa sista nio minuterna och slutresultatet skrevs till 20-28 i Bodens favör.

Vad kommer att krävas för att vinna framtida matcher mot topplag som Boden?

- Vi kan inte missa 15 bra lägen. Idag missade vi kanske åtta riktigt bra kantlägen och då blir det svårt att vinna matcher. Spelet fungerar och vi kommer till lägen men vi gör inte tillräckligt med mål, avslutade Lernås.

Damlagets nästa match är en bortamatch mot tabelljumbon Skånela IF den 19 november.

Alingsås HK - Boden IF Handboll 20-28 (12-17)

Startsjuan för AHK: Sofia Sandberg, Ella Larsson, Linn Andrén, Astrid Berura, Kajsa Lindberg Blohm, Louise Karlefeldt, Isabelle Ranch.

Målskyttar: Kajsa Lindberg Blohm 8, Linn Andrén 4, Filippa Oderbrant 2, Isabelle Ranch 2, Emma Backmark, Alketa Bajrami, Ella Larsson, Louise Karlefeldt.

Straffar:

AHK: 3/3

BIF: 2/2

Utvisningar:

AHK: 4x2min

BIF: 2x2min

Domare: Elias Lindoff och Rasmus Schultz

Publik: 406

Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub