Ahk header ny2

Bekväm premiärseger i cupen

Publicerad 2022-08-11 21:14
Karlskronapremiarhemsida
AHK kontrade till sig två poäng i Karlskrona.

Alingsås HK visade inga som helst premiärnerver i torsdagens bortamatch mot HF Karlskrona. Sexmålssegern var fullt rättvis och ett resultat av gästernas stabila försvar- och målvaktsspel.

– Genom många singelkontringar fick vi utdelning på vårt försvarsspel, kommenterar Dennis Sandberg.

Sedan ATG Svenska cupens intåg i fjol har tävlingspremiären i svensk handboll tidigarelagts med ungefär en månad. För Alingsås HK:s del väntade det idag bortaresa till Blekinge och Karlskrona för premiär i ATG Svenska cupens gruppspel.

Nybildade HF Karlskrona från allsvenskan stod för motståndet. Föreningen är en sammanslagning av HIF Karlskrona (tidigare Hästö IF) samt Flottans IF.

Tack vare handikappsystemet som tillämpas i ATG Svenska cupen fick Karlskrona, som spelar i en lägre rankad serie än Alingsås, inleda matchen med tre stycken shoot-outs. Hemmalaget var kliniska framför mål och skaffade sig en tremålsledning.

Men hemmalagets ledning var relativt kortvarig. När Karlskrona slarvade med boll såg gästerna från Alingsås till att kontra vid varje givet tillfälle.

– Vi fick till det bakåt samtidigt som de gjorde en massa tekniska fel. Vi fick lite enkla mål och lyckades gå upp i fyramålsledning i halvtid. Sedan höll vi den ledningen i resten av matchen, kommenterar assisterande tränare Dennis Sandberg som fortsätter:

– Andra halvlek var ingen höjdare. Vi slarvade lite för mycket för att man ska kunna vara hundra procent nöjd med den här insatsen. Men det är en seger och det var det vi ville ha.

Enligt Sandberg var det AHK:s omställningsspel, tillsammans med defensiven och Rickard Frisks målvaktsspel, som fällde avgörandet.

– Genom många singelkontringar fick vi utdelning på vårt försvarsspel.

Bästa målskyttar i AHK blev Rasmus Torbjörnsson (nio mål) och Mathias Pedersen (sju mål). Av nyförvärven var det Adam Jöhnsson som stack ut i målprotokollet.

– När vi väl kom in i det avgjorde vi matchen på kontringar. Karlskrona är ett duktigt lag med stora och fysiska spelare. Men vi sprang ifrån dem helt enkelt. Frisk gjorde några bra räddningar vilket gjorde att vi kunde kontra, säger en lycklig Jöhnsson efter ett segerdopp i Östersjön.

Tror du att den här typen av prestationer räcker till avancemang?

– Nej, jag tror vi måste höja oss till matchen mot OV Helsingborg. De visade i fjol att de är ett bättre lag än Karlskrona, avslutar Jöhnsson.

Om en vecka väntar ny bortamatch i cupen. Torsdag den 18 augusti klockan 19.00 är det avkast mellan OV Helsingborg och AHK.

HF Karlskrona – Alingsås HK 23–29 (12–16)

HFK: Hugo Sivertsson 7, Axel Söderqvist 4, Anton Persson 3, William Bengtsson 2, Filip Psajd, Gustaf Hallén, Jesper Järlfors, Albin Stenberg, Linus Andersson, Karl Jönsson, Erik Borgenhäll.

AHK: Rasmus Torbjörnsson 9, Mathias Pedersen 7, Jesper Filén 6, Adam Jöhnsson 4, Fredrik Hellgren, Jacob Lundahl, Jonathan Sandberg.

Utvisningar:

* HFK: 3x2 min.

* AHK: 4x2 min.

Matchutveckling:

5–1 (5 min), 6–5 (10 min), 8–8 (15 min), 10–11 (20 min), 11–15 (25 min), 12–16 (30 min), 14–16 (35 min), 16–21 (40 min), 19–23 (45 min), 21–25 (50 min), 21–29 (55 min), 23–29 (60 min).

Startsjuan: Rickard Frisk, Jesper Filén, Gustav Jönne, Rasmus Torbjörnsson, Fredrik Hellgren, Mathias Pedersen & Adam Jöhnsson.

Domare: Samuel Kähler & Adam Nilsson.

Arkivfoto: Bildbyrån

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub