Alings s header ny

Anton Hagvall inför Dukla Prag hemma

Publicerad 2023-03-18 13:18
Bb230201jj048
Målvakten om Sävehof-matchen, straffstatistiken och golf.

Alingsås HK kommer med stukat självförtroende till söndagens Europacupmatch mot Dukla Prag. Undertecknad ställde ett gäng frågor till Anton Hagvall inför fredagens träning, med utgångspunkt i torsdagens tunga sljumålsförlust borta mot IK Sävehof.

– Det känns som att det mesta gick fel i första halvlek mot Sävehof. Vi fick inte in så mycket mål på ganska lång tid. Samtidigt kunde de kontra på oss. De stack iväg rejält och utnyttjade våra misstag, inleder Hagvall.

Efter drygt 14 minuter ledde Sävehof med 10–1. Sällan har Alingsås HK inlett ett E20-derby så svagt.

Hur kunde det bli 10–1 på tavlan så snabbt?

– Det är en bra fråga. Man har alltid som mål att sätta stopp för sånt mycket fortare. Men igår fick vi inte till det alls. Vi fick inte så många målvaktsräddningar av mig och Frisk.

Sävehof vann till slut matchen med 30–27.

I en match med få glädjeämnen utmärkte sig Anton Hagvall genom att ta två av Sävehofs fem sjumeterskast. Med totalt 15 straffräddningar i serien (36%) är Hagvall en av de bättre straffmålvakterna i serien.

Faktum är att endast Daniel Bergqvist i HK Aranäs samt Niklas Kraft i Ystads IF har bättre straffstatistik i Handbollsligan den här säsongen än Hagvall.

– Det har varit lite olika från säsong till säsong. Ibland har jag haft lägre procent på straffar. Men i år har jag hittat en balans mellan att kolla på mycket video men också stå där och kolla på vad skyttarna faktiskt gör i straffögonblicket.

– Som målvakt är det ju en kul situation. Om man släpper in den är det ingen fara, menar Hagvall, som har Kungälvs HK som moderklubb.

Sävehof fick hela sju straffar igår, oftast orsakade av deras linjespelare. Kommer ni prata något om hur ni ska hantera motståndarnas linjespelare bättre?

– Ja, det tror jag. Vi har haft problem med linjespelarna tidigare. Det blir viktigt att fixa allt det där om det blir slutspel, vilket vi verkligen får hoppas på.

Ni ligger kvar på femteplats i serien, trots att ni bara har vunnit en av sex matcher i serien sedan årsskiftet...

– Ja, vi har förlorat mycket på sistone. Men vi tog väldigt många poäng under första halvan av seriespelet. Det har räddat oss fram tills nu. Men vi måste börja vinna. Annars riskerar vi gå miste om slutspelet.

I november gick ni som tåget med bland annat bortasegrar mot Hallby, Aranäs och Önnered. Går det att hitta tillbaka till den formen?

– Jag tror mycket ligger i det flowet och självförtroendet som man får när man vinner. Vi har inte blivit sämre handbollsspelare nu, men man börjar tveka lite när det går emot. Det är svårt att sätta fingret på exakt det där.

På söndag klockan 16.00 spelar AHK den första kvartsfinalen av två mot tjeckiska Dukla Prag. Returmötet spelas i Prag nästa vecka på söndag.

– Det är alltid skönt att få chans till revansch på oss själva så här tidigt. Det är en Europacupmatch på hemmaplan och det ska bli kul att visa publiken att vi är att räkna med trots allt, berättar Hagvall som lämnar Alingsås HK efter säsongen för spel i IFK Skövde.

För egen del ser Hagvall fram emot den stundande golfsäsongen.

– Det är inte så lång tid kvar nu Jag lirar en hel del golf. Både i Alingsås och i Öijared.

Vad har du i handikapp?

– Nio.

Det måste vara bäst i laget?

– Hjalmar (Macfie) har rätt så bra också. Även Max (Granlund) och "Raz" (Rasmus Torbjörnsson) lirar mycket.

Vad har man för nytta som handbollsmålvakt på golfbanan?

– Kanske tålamod. Även om man släpper in bollar måste man fortsätta ha fokus.

Foto: Bildbyrån

Olof Thyrelius Ericson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md  vist llerupp golvdekal final
Md 3 brands logo color rgb
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub