Alings s header ny

Anton Hagvall återvänder till Alingsås nästa säsong

Publicerad 2022-01-11 16:47
Hagvall
Anton Hagvall, 24, lämnade under säsongen Alingsås för danska Skjern men redan nu står det klart att Hagvall återkommer till Alingsås nästa säsong.

Det blev bara tre matcher med Alingsås i Handbollsligan den här säsongen för Anton Hagvall innan han köptes av Skjern som behövde stärka upp på målvaktsposten. Säsongen dessförinnan fanns Hagvall med i 27 av Alingsås matcher där han räddade 36% av skotten.

– Jag är fortfarande väldigt tacksam mot Alingsås och ångrar inte att jag tog chansen men att bo själv i Danmark passar inte för mig just nu. Att vara nära och kära väger över och Alingsås är en fantastisk klubb så valet var ganska enkelt, men jag stänger inga dörrar för framtida utländska klubbar, säger Anton Hagvall.

I den danska ligan har Hagvall haft en roll som inhoppare bakom Christoffer Bonde och räddat drygt 30% av skotten i spelet och fyra av fjorton straffkast.

– Jag har kommit in bra i laget men min kollega har spelat bra så jag har fått vara redo som inhoppare i de flesta matcherna. Det har ändå gått bra de gånger jag fått speltid. För lagets del var det turbulent i början när tränaren fick lämna men efter det har vi presterat bättre. Det finns en förväntan att vi ska vara bland de tre främsta och ta upp kampen med Ålborg och GOG, säger Hagvall om säsongen hittills.

Nästa säsong bildar Hagvall återigen målvaktspar med Rickard Frisk, med ungtupparna Emil Holmberg Schatzl och Norton Birath Jonson som utmanare därbakom.

– Rickard och jag fick en försäsong och ett gäng matcher tillsammans och hittade ett bra samarbete. Samma sak med målvaktstränaren Patrik Karlsson, och med Frasse och Dennis, och att allt fungerade så bra är såklart en anledning till att jag ville tillbaka. Vi ser dessutom ut att få en spännande trupp med några nyförvärv och flera spelare som kommer växa ytterligare, säger Hagvall.

Hagvall ansluter till Alingsås efter den här säsongen och det nya kontraktet är skrivet på ett år.


MIKAEL FRANZÉN, TRÄNARE: "Både personen och målvakten Anton Hagvall passar som hand i handske i Alingsås HK. Vi får återigen chansen att spela med ett riktigt vasst målvaktspar där Anton dessutom skaffat sig ny erfarenhet i Danmark. Våra två unga målvakter som redan fått känna på hetluften får ytterligare en förebild att ta efter och ta upp kampen med och kommer även fortsättningsvis att ta del av den fina målvaktskultur vi har i klubben, där Patrik Karlsson nu får rutin och talang i en bra kombination."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Det är både roligt och spännande att Anton vill komma tillbaka till oss. Nu får vi återigen ett av ligans bästa målvaktspar".

Martin Larsen
Md ny logga 2022
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md  vist llerupp golvdekal final
Md 3 brands logo color rgb
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub