Ahk header ny2

AHK vände ekonomin – redovisar vinst

Publicerad 2024-06-12 11:38
Melker och richard  rsm te 2024
Ny ordförande Melker (till vänster) och avgående ordförande Richard (till höger)
Måndagen 10 juni höll Alingsås HK ett välbesökt årsmöte i Estrad. Den mest väsentliga händelsen som presenterades från verksamhetsåret 2023-2024 rörde den positiva ekonomiska utvecklingen. Klubben vände föregående säsongs förlust på 3,157 miljoner kronor till en vinst på nästan 182 000 kronor. Ett resultat av ett starkt och målmedvetet fokus att sänka kostnaderna och öka intäkterna, och ett arbete där alla i klubben bidragit. – Detta visar vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger avgående ordförande Richard Fredriksson.

Till ny ordförande valdes Melker Härnälv, tidigare vice ordförande.

– Det är med tacksamhet, förväntan och stor ödmjukhet jag nu tar över ordförandeskapet i en av Sveriges bästa handbollsklubbar senaste 15 åren. Att göra det med ett positivt ekonomiskt resultat är såklart oerhört skönt. Det har varit ett tufft och slitsamt år för alla. Nu jobbar vi vidare med att ta AHK in i en även framgångsrik framtid, säger han.

Sportsligt nådde Alingsås HK:s herrlag slutspelet i handbollsligan för 17:e året i rad, vilket är unikt i svensk handboll. Damlaget klarade nytt kontrakt under debutsäsongen i allsvenskan och därtill vann både HP Alingsås herr och dam sina respektive serier – obesegrade. AHK har heller aldrig haft lika många spelare – totalt elva – som representerat olika ungdomslandslag under en säsong.

Utmärkelsen Årets AHK-are delades ut till eldsjälen Pia Wallenberg.
– Ett mycket bra och välförtjänt val av kansliet, säger Richard Fredriksson. Pia är en fantastisk representant för vår värdegrund: ambition, hjärta och kamratskap.


Frågor besvaras av:

Richard Fredriksson, avgående ordförande: 072-736 33 40

Melker Härnälv, tillträdande ordförande: 073-426 98 75

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub