Publicerad 2024-09-13 21:52
Hagvallslut
Målfattig premiärafton i Jönköpings Idrottshus.

Fredagens oavgjorda slutresultat mellan Hallby och Alingsås var inte av den sällsynta sorten. Faktum är att kvällens kryss var det femte i ordningen sedan Hallby gick upp i Handbollsligan 2019.

Kort summerat kan man säga att lagen vann varsin halvlek. Gästande AHK, anförda av lagkaptenen Johan Nilsson, inledde premiären bäst. Efter 15 minuter ledde man 7–4; mycket tack vare Nilssons beslutsamhet i anfallsspelet samt ett par goa frilägesräddningar signerade Anton Hagvall.

AHK:s tremålsledning stod sig till halvtid. 11–14 löd paussiffrorna. En annan som utmärkte sig under matchens första akt var Alexander Regen. Den gotländska mittsexan firade stora triumfer inne på linjen och orsakade mycket huvudbry hos Hallbys försvar. Totalt noterades Regen för fyra baljor.

Dessvärre bytte matchen skepnad i andra halvlek. Jesper Östlunds Hallby växte in i matchen och fick allt bättre ordning på sin defensiv. Med de gamla AHK:arna Oskar Hedvall och Markus Stegefelt i mittförsvaret eliminerade man bortalagets försök till linjeinspel. Och när AHK i stället avslutade anfallen med skytte var Marcus Holmén trygg i hemmakassen.

Mellan minut 39 och 50 gjorde AHK inte ett enda mål. Samtidigt gick Hallby (5 mål under samma period) ikapp och förbi i målprotokollet.

Under matchens sista tio minuter var det därför Hallby-spelarna som såg säkrast ut. Inte minst när AHK:s vänsternio Oscar Gentzel visades upp på läktaren efter sitt tredje röda kort.

Men skam den som ger sig. AHK höll sig hela tiden inom två måls marginal. Och genom ett räddat sjumeterskast i den 58:e minuten (stort tack Anton Hagvall) återfick AHK momentum. Kort därefter kvitterade Benjamin Helander till 22–22.

Hallbys sista anfall slutade med Hagvall-räddning (hans tionde). Således fick AHK läge att avgöra och närmast stjäla med sig två poäng hem till Potatisstaden. Men avslutsförsöket var svagt.

Efter slutsignal fick spelarna lov att konstatera att lagen hade spelat ännu en oavgjort match mot varandra. Bästa AHK-skytt blev Johan Nilsson med åtta gjorda mål.

Albert Månsson och Gzim Salihi hade båda mindre skadekänningar och var ej i spelbart skick.

Om en vecka spelas hemmapremiären i Estrad Alingsås. IFK Kristianstad kommer på besök. Biljetter köps på AHK:s kansli kommande vecka eller på AHK.ebiljett.nu.

IF Hallby – Alingsås HK 22–22 (11–14)

IFH: Charles Hugoson 5, Albin Broman 4, Hampus Söderman 4, Robert Ladan 3, Oskar Hedvall 2, Markus Stegefelt 2, Martin Mårtensson, Roi Ellefsen Á Skipagøtu.

AHK: Johan Nilsson 8, Benjamin Helander 5, Alexander Regen 4, Albin Hägglund Junler 2, Samuel Lindberg, Oscar Gentzel, Gustav Jönne.

Målvakter:

* IFH: Marcus Holmén 11/31=35% + 0/1 7m, Kenan Omerovic 0/0=0% + 0/1 7m.

* AHK: Anton Hagvall 10/30=33% + 2/3 7m, Emil Holmberg Schatzl 0/0=0% + 1/2 7m.

Matchutveckling:

2–2 (5 min), 4–4 (10 min), 4–7 (15 min), 7–9 (20 min), 10–12 (25 min), 11–14 (30 min), 13–16 (35 min), 15–18 (40 min), 17–18 (45 min), 20–18 (50 min), 21–19 (55 min), 22–22 (60 min).

Startsjuan: Anton Hagvall, Benjamin Helander, Alexander Regen, Samuel Lindberg, Oscar Gentzel, Albin Hägglund Junler & Johan Nilsson.

Domare: Emil Blanck & Martin Strand.