Tungt fall i Baltiska hallen

Publicerad 2022-10-04 21:41
Fredrikhellgrenforlustmalmo
AHK tappade skärpan i slutminuterna mot HK Malmö.

Det var länge jämnt skägg mellan HK Malmö och Alingsås HK på tisdagskvällen. Tyvärr var det hemmalaget som drog det längsta strået när det skulle avgöras.

– De förtjänade marginalerna på slutet. Vi tog inte chansen när vi hade ledningarna, konstaterade Mikael Franzén efter slutsignal.

Matchbilden präglades av två tämligen långsamma anfallsspel. Varken Malmö eller AHK fick offensiven att flyta på som önskat. I stället stångades lagen i mer eller mindre 60 minuter.

Enligt Franzén såg det stundtals osäkert ut i AHK:s anfallsspel:

– Vi hade några fina anfall med bra bollsläpp. Men de var alldeles för få. Vi kom inte med rätt fart i några situationer och slog konstiga passningar, istället för att vara mer självsäkra.

I paus var ställningen 12–12 i Baltiska hallen. Bland bortaspelarna var det framförallt Oscar Gentzel som utmärkte sig. Totalt gjorde vänsternian sex mål, varav flera kom i pressade situationer.

En annan som hittade nätmaskorna denna afton var mittsexan Gustav Jönne (fem mål). Även målvakten Rickard Frisk, som efter matchen utsågs till AHK:s bäste, förtjänar beröm.

I början av andra halvlek tog AHK chansen att gå om Malmö. På fyra minuter övertalsspel gick man från underläge 12–13 till ledning 16–15.

Dessvärre lyckades Malmö vända på steken knappt tio minuter senare. Därefter höll man nere AHK:s siffror tack vare ett offensivt försvarsspel samt några moralstärkande räddningar från Ebbe Håkansson.

– Jag vet inte om vi blir stressade på grund av deras offensiva 5-1. Men vi tog felbeslut och gjorde tekniska fel mot slutet. Då rann det iväg, summerade linjespelaren Jönne bittert.

Slutresultatet skrevs 27–25, vilket innebär en tung resa hem till Alingsås med noll poäng i bagaget.

– Vi måste bli några steg bättre på allt inför Lugi på lördag. Vi måste få upp intensiteten och aggressiviteten, avslutade Jönne.

Avkast mot Lugi HF sker klockan 16.00 i Estrad på lördag.

HK Malmö – Alingsås HK 27–25 (12–12)

HKM: Magnus Persson 5, Inge Aas Eriksen 5, Anton Blickhammar 5, Adam Tumba 4, Tim Hilding 3, Max Santos 2, Arvid Johansson, Hugo Stuivers, Charles Hugoson.

AHK: Oscar Gentzel 6, Gustav Jönne 5, Max Granlund 3, Adam Jöhnsson 3, Mathias Møller 2, Mathias Pedersen 2, Rasmus Torbjörnsson 2, Jesper Filén 2.

Matchutveckling:

1–1 (5 min), 3–2 (10 min), 6–6 (15 min), 7–8 (20 min), 10–9 (25 min), 12–12 (30 min), 14–14 (35 min), 15–17 (40 min), 19–19 (45 min), 22–21 (50 min), 24–24 (55 min), 27–25 (60 min).

Startsjuan: Rickard Frisk, Jesper Filén, Gustav Jönne, Rasmus Torbjörnsson, Max Granlund, Mathias Pedersen & Adam Jöhnsson.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.