Ahk header ny2

Tidaholm utan chans i Estrad

Publicerad 2022-12-03 11:21
Bb211017jj039
HP drog ifrån tidigt och vann stort.

Tidigt in i matchen gick det att se att HP Alingsås var ett bättre lag för dagen. På grund av bra försvar och målvaktsspel kunde hemmalaget springa och kontra in mål efter mål. Slutresultatet skrevs till 45-27.

HP har de senaste matcherna startat matcherna trögt och inte fått till varken anfallsspel eller försvarsspel från start. Därför tryckte huvudtränare William Törnqvist mycket på starten i omklädningsrummet innan matchen mot IF HV Tidaholm. Det gav effekt och HP ledde matchen med 12-3 efter 15 spelade minuter.

- Det finns inga givna enkla matcher i den här serien. Varje match är svårspelad, men idag var vi beredda från start och springer ifrån dem direkt, sade Törnqvist.

I hopp om att komma tillbaka tog Tidaholm två tidiga timeouter, men dessvärre för bortalaget blev det ingen önskad effekt. Istället kunde HP gå till halvlek med en ledning på 24-12. Det blev aldrig närmare än så, och när domarna blåste i visselpipan för sista gången i matchen stod det 45-27 på resultattavlan.

- De kommer inte till anfallsmässigt och vi gör det bra med vårt höga försvarsspel. Vårt försvarsspel leder till att det blir enkelt framåt och det gör vi också bra, ansåg Törnqvist.

Matchens lirare blev målvakten Emil Holmberg Schatzl, som gjorde en bra prestation i målet och fick kröna insatsen med två mål från hela banan. I övrigt fick hela truppen på 16 killar spela och värt att nämna är att både Svante Bjurström och Anton Ågren gjorde sina första minuter i HP-tröjan.

- Glädjande är att vi har en trupp på 16 spelare varav 15 stycken gör mål. Vi har en bra bredd och många som konkurrerar mot varandra i alla positioner, avslutade en nöjd segertränare.

Nästa match för HP Alingsås är ett derby, då Sörhaga HK tar emot HP i Nolhagahallen den 10:e december klockan 14.00.

HP Alingsås - IF HV Tidaholm

Startsjuan för HP: Emil Holmberg Schatzl, Adam Svantesson, Emil Törnqvist, André Larsson, Emil Douglas Andersson, Albin Hägglund Junler och Olle Gransten.

Målskyttar: André Larsson 6, Adam Svantesson 5, Jakob Markoff 4, Olle Gransten 4, Emil Douglas Andersson 4, Albin Hägglund Junler 3, Marius Glennert 3, Ludvig Nylén 3, Emil Törnqvist 3, Anton Ågren 2, Emil Holmberg Schatzl 2, Edvin Landström 2, Svante Bjurström 2, Simon Roos och Noah Olsson Skyllerström.

Straffar:

HP: 2/2

IFT: 1/1

Utvisningar:

HP: 0x2min

IFT: 2x2min

Noel Svensson
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub