Alings s header

Sex AHK:are uttagna till riksläger

Publicerad 2022-06-15 09:31
Img 3330 kopiera
Emil Douglas Andersson, Emil Holmberg Schatzl, Oskar Dahlin, Albin Hägglund Junler, Olle Gransten och Norton Birath Jonson (saknas på bild) representerar Alingsås HK under helgens samling i Halmstad.

– Givetvis skoj att dessa får chansen, men vi har fler killar som knackar på dörren, säger William Törnqvist, juniortränare Alingsås HK.

Alingsås HK:s ungdomsverksamhet står sig fortsatt stark. Det är William Törnqvists slutsats efter att sex AHK-spelare blivit uttagna till helgens riksläger i Halmstad.

– Det här är ett kvitto på att vi gör något bra. Vi har en inspirerande träningsmiljö och en bra spelargrupp, som kontinuerligt har bidragit med spelare till varje riksläger i den här kullen (pojkar, födda 2004), kommenterar AHK:s juniortränare.

Fem av de sex spelarna är födda 2004 och deltar i riksläger 4. Undantaget stavas Oskar Dahlin från Brännans HF i Härnösand. Målvakten, som deltar i riksläger 3 för pojkar födda 2005, kom till Alingsås 2021 och studerar på Alströmergymnasiet.

Oskar utgör tillsammans med Emil Holmberg Schatzl och Norton Birath Jonson en lovande målvaktsuppsättning i AHK:s ungdomsled.

– Det är ovanligt att en och samma klubb bidrar med tre målvakter. Tillväxten på målvaktspositionen i Alingsås är väldigt stark, fortsätter Törnqvist.

Till hösten lär vi se burväktarna spela i HP Alingsås, som kommande säsong utgörs huvudsakligen av spelare födda 2003, 2004 och 2005.

En extra krydda till helgens riksläger är det U18-EM som spelas i augusti i Montenegro. Samlingen i Halmstad blir den sista innan mästerskapstruppen ska tas ut. I den senaste landslagstruppen fanns fem spelare med från Alingsås HK.

– Det vore jättekul att få med AHK-spelare till sommarens ungdomsmästerskap, avslutar Törnqvist.

Foto: Anton Widén

Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Md vm23 320x320
Md vm23 640x320 foreningsbiljetter
Här kan du köpa Föreningsbiljetter. Begränsat antal.
Md knapp handballschule
Alingsås Handballschule pågår • sommarens roligaste handbollsläger för pojkar och flickor födda 2008-2010.
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Md fristads
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub