Nio tunga minuter sänkte damlaget

Publicerad 2021-11-27 18:31
Liza
Liza Krantz gjorde en defensivt bra insats mot Kristianstad
Alingsås hade bra koll på Kristianstad till ett par minuter in på andra halvlek. En tvåmålsledning förvandlades då till ett femmålsunderläge och slutligen en sur förlust 22-24 (13-11).

Precis som förutspått så inleddes lördagens match jämnt och inget av lagen lyckades ta något målmässigt under de första tjugo minuterna. Efter 8-8 och en hemmatimeout lyckades dock Alingsås ta ett första grepp om matchen. Likaläget blev till 12-8 bland annat genom dubbla mål från unga Isabelle Ranch. Alingsås lyckades under denna period även hålla tätt under två minuter med en spelare mindre. Kristianstad hittade tillbaka något under slutdelen av halvleken och Alingsås ledning stannade vid 13-11 i paus.

– Vi gör en bra första halvlek där vi kan bestämma tempot och har bra koll på dem bakåt, säger tränare Amanda Forsberg Vallin.

Starten på andra halvlek var dock allt annat än bra för Alingsås del. Niomålsskytten Ella Larsson gjorde förvisso 14-12 via straffkast men sedan följde nio mållösa minuter för hemmalaget samtidigt som Kristianstad gjorde sju mål, och ryckte således till en femmålsledning, 19-14.

– Vi har för många tekniska fel samtidigt som allt går Kristianstads väg, säger Amanda Forsberg Vallin om perioden som bland annat innebar dubblar ramträffar för hemmalaget.

Kristianstads ledning växte till som mest sju mål men Alingsås slutade inte spela utan kunde krympa avståndet till två mål med fyra minuter kvar. Närmre än så kom dock inte hemmalaget i dag och fick istället inkassera en tung förlust, 22-24.

– Vi spelar bra i 45 minuter men det räcker inte idag och det blir en tung förlust, säger Amanda Forsberg Vallin som framhåller Liza Krantz försvarsarbete som dagens ljusglimt.

Alingsås är efter förlusten kvar på sjätte plats men femteplacerade Kristianstad ryckte nu ifrån med tre poäng.

Alingsås HK – IFK Kristianstad 22 – 24 (13-11)

Mål AHK: Ella Larsson 9 (1), Kajsa Lindberg Blohm 4, Filippa Oderbrant 3, Isabelle Ranch 2, Sanna Andreasson 2, Johanna Rist, Moa Solefors