Ahk header ny2

Mikaela Mässing gör comeback i AHK

Publicerad 2023-02-14 11:58
Mikaela m ssing pr
Inför säsongen lämnade Mikaela Mässing Köpenhamn för att fokusera på rehab av sitt skadade knä. En tålmodig process som nu kommit så långt att hon efter ett par veckors träning med Alingsås damlag är redo för comeback på handbollsplanen.

– Jag har spelat en del padel utan att knät har reagerat och kände att jag även borde kunna spela handboll med ett rejält skydd. Beslutet att testa på spel igen har vuxit fram under träningarna med klubbens utvecklingslag och när jag väl sa att jag ville testa så var inte klubben sena att lösa det, säger Mikaela Mässing.

Mässings spel med Alingsås möjliggörs med hjälp av Club10 som finansierar den internationella övergång som krävs när en spelare flyttar mellan klubbar i olika länder.

28-åriga Mässing har under säsongen varit deltidsanställd hos Alingsås HK där hon jobbat med a-flickor och damjuniorer samt kansliuppgifter. Hon fick sin handbollsfostran i Mölndal och har spelat för Heid och H65 Höör i SHE. Det har även blivit spel i Tyskland, Rumänien och Danmark. På vägen har hon samlat på sig 29 A-landskamper och totalt 99 mål i Blågult. Nu gör hon en omstart och blir under resten av säsongen en del av Alingsås damlag i division ett.

– Det är verkligen supergoa och duktiga tjejer i laget som tagit emot mig på ett jättefint sätt. De flesta är lite yngre än mig så jag hoppas kunna bidra med lite rutin och lugn och även kunna ge en del feedback till mina lagkamrater. Det blir en lagom nivå för mig att testa på spel igen och det har känts bra på träningarna även om kroppen inte lyder fullt ut ännu, säger Mikaela Mässing.

Alingsås innehar för närvarande direktplatsen till Allsvenskan när det återstår fyra matcher. Efter helgens omgång upphörde lånet av niometaren Ellen Reinholdt vilket skapar en lucka i truppen.

– Många kommer ha höga förväntningar men det var ändå tre år sedan jag senast spelade en match. Jag är nöjd om jag kan vara med och avlasta en del och bidra med min erfarenhet under slutdelen av serien. Fokus är på att Alingsås ska ta en plats i Allsvenskan, säger Mikaela Mässing.


AMANDA FORSBERG VALLIN, TRÄNARE: "Vem vill inte ha Mikaela Mässing i sitt lag? En spelare med stor rutin och erfarenhet som bidrar med sin energi och vinnarmentalitet både på och utanför planen."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Det här är givetvis en kanonvärvning för oss till vår skadedrabbade trupp. Mikaela kommer bidra på många sätt, oavsett hur mycket speltid det blir. Vi är oerhört tacksamma gentemot Club10 som möjliggjort den här övergången."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub