Ahk header ny2

Mattias Flodman ny Alingsåstränare

Publicerad 2023-11-01 10:24
Flodman pr
Det blir Mattias Flodman som efterträder Mikael Franzén som huvudtränare i Alingsås HK. 32-åringen har skrivit på för två år och tillträder sitt uppdrag efter den här säsongen.

Den nuvarande Skånelatränaren Mattias Flodman är sedan tidigare ett känt ansikte för den handbollsintresserade Alingsåsaren. Flodman handplockades redan 2017 till Alingsås från moderklubben Guif för att ansvara för AHK:s juniorer och a-pojkar. Snabbt fick han större uppgifter i klubben och fanns först med kring HP Alingsås innan han gick in som assisterande till Mikael Franzén i a-laget. Samme Franzén vars roll Mattias nu ska ta över.

– Det är inte många tränare på elitnivå oavsett sport som är kvar i en förening och presterar resultat i tolv säsonger, så det är klart att det är en utmaning att ta över men samtidigt inte ett uppdrag som man tackar nej till. Alingsås har varit en stormakt i svensk handboll de senaste 13-14 åren så det är verkligen ett ärofyllt uppdrag. Jag är en bättre tränare i dag än när jag lämnade Alingsås och har mer kunskap både om mig själv och kring handbollen, säger Mattias Flodman.

Redan under Mattias första sejour i Alingsås fanns det planer på att han skulle ta över efter Franzén men av olika anledningar blev det i stället en omväg via Skånela i Allsvenskan där han de två första säsongerna delade tränaruppdraget med Jimmy Karlsson men under innevarande säsong är ensam huvudansvarig. Skånela som de senaste två säsongerna kvalspelat för en plats i Handbollsligan och i nuläget ligger på en tredjeplats i Allsvenskan.

– Målet är att även Skånela ska spela i Handbollsligan nästa säsong och där ligger mitt fokus under den här säsongen. Det är en fin förening som jag trivts mycket bra i. Sen kommer jag såklart bli mer och mer delaktig i Alingsås ju närmre nästa säsong vi kommer, säger Flodman som även har rollen som videoanalytiker i damlandslaget.

Det faktum att Mattias redan känner både klubben och sin blivande assisterande tränare William Törnqvist tror han kommer underlätta det mesta i hans nya uppdrag.

– Jag trivdes jättebra både med klubben och med alla människor runt omkring AHK. Alingsås är det lag jag sett mest av i Handbollsligan de senaste säsongerna och jag har haft regelbunden kontakt med både Mikael och William. Det känns lite som att jag varit en del av föreningen utan att egentligen ha varit det, säger Flodman och ger sin syn på handboll och framtiden.

– För mig är det viktigt att allt som görs på banan har ett syfte och att alla är trygga i de olika situationerna. Det handlar om att bygga relationer på planen och lära sig nästa steg utifrån vad min medspelare gör och på sikt hitta ett spel som tar fram spelarnas spetskvalitéer. Sen kommer såklart försvars- och målvaktsspel bli väldigt viktigt så att vi kan fortsätta spela den kontringshandboll som varit synonymt med Alingsås. Det kan ta lite tid att hitta rätt roller och spel och vi måste ha tålamod men min klara målsättning med Alingsås är att vara med och slåss om SM-guld.


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Vi har jobbat ett tag på den här lösningen och är mycket nöjda med rekryteringen av Mattias som har den profil vi eftersökt. Han är en modern tränare med stort taktiskt kunnande och en hög ambitionsnivå i allt han gör. Dessutom har han sedan tidigare visat att han är en skicklig talangutvecklare vilket är viktigt för att fortsätta bygga vidare och utveckla föreningen i allmänhet och elitverksamheten i synnerhet. För samtliga parter ger det arbetsro att tidigt veta vad som gäller nästa säsong. Nu blir det fullt fokus på Skånela för Mattias del och på andra delen av Handbollsligan och slutspelet för Alingsås del."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub