Header webb

Lärlingskontrakt i herrtruppen

Publicerad 2023-05-30 10:41
Fem l rlingar besk
Emil Douglas Andersson, Olle Gransten, Norton Birath Jonson, Jakob Markoff och Adam Svantesson.
Fem spelare födda 2004 får lärlingskontrakt med herrtruppen inför kommande säsong.

Alingsås Herrjuniorer spelade till sig en silvermedalj i USM i mitten av maj och fem av spelarna i silvertruppen skriver nu sina första seniorkontrakt. Dessutom finns sedan tidigare 04:orna Emil Holmberg Schatzl och Albin Junler Hägglund i herrtruppen.

Vänsternian och egna produkten Emil Douglas Andersson fick känna på spel i Handbollsligan redan säsongen 2021-22 och lyckades även göra sitt första mål i högsta serien. Emil blev uttagen i All Star Team i årets USM och är en duktig tvåvägsspelare med en timing och stegisättning som sticker ut.

Niometaren Olle Gransten, med moderklubb HK Silwing-Troja, har också funnits med i matchtruppen vid ett par tillfällen under säsongen. En allround niometare som är irrationell och explosiv, och som har ett vasst halvdistansskott.

Målvakten och egna produkten Norton Birath Jonson är den spelare av de fem som hunnit samla på sig mest erfarenhet. Under säsongen 2021-22 fanns hann med i truppen vid tretton matcher i Handbollsligan och fick även en del speltid. Under förra säsongen var Norton utlånad till Kärra i division ett. En positionssäker målvakt med bra räckvidd och fina utkast.

Vänsternian Jakob Markoff, med moderklubb Örebro SK, har tränat kontinuerligt med herrtruppen redan under denna säsong och fanns med i matchtruppen under försäsongens spel i ATG Svenska Cupen. En kraftfull tvåvägsspelare med fina ledaregenskaper och tungt skytte.

Vänsterkanten och egna produkten Adam Svantesson har varit en av HP Alingsås främsta spelare under säsongen vilket hans 91 mål vittnar om. Vindsnabb kantspelare med bra spänst och fina försvarsegenskaper.

Samtliga fem spelare är redan igång och tränar med herrlaget under den första delen av försäsongen som genomförs innan sommaruppehållet.

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub