Alings s header

Jonathan Sandberg lånas ut i en månad

Publicerad 2022-01-13 13:52
Jonathan sandberg
Alingsås högernia Jonathan Sandberg lånas ut till VästeråsIrsta HF under en månad med start i dag, 13 januari.

20-årige Sandberg har varit med i matchtruppen i Handbollsligan i Alingsås samtliga 17 matcher under hösten men haft svårt att få speltid. För att få den behövliga speltiden på högre nivå än i HP Alingsås så lånas Sandberg nu ut till Allsvenska VästeråsIrsta som ligger på nionde plats i tabellen, fyra poäng över kvalstrecket.

Utlåningen till den 13 februari innebär att Sandberg kommer missa de två inledande matcherna i Handbollsligan efter uppehållet men även att han hinner spela sex matcher med VästeråsIrsta. Den första redan på lördag borta mot Vinslöv.

Tränare Mikael Franzén ser bara fördelar med utlåningen.

– Vi behöver få mer speltid på Jonathan för att han ska kunna utvecklas och Västerås har ett behov på högernio. Ett bra tillfälle för båda parter och vi är väldigt glada över den här lösningen och önskar Jonathan lycka till, säger han.

Även Jonathan Sandberg själv är nöjd med lösningen.

– Jag ser fram emot att spela med VästeråsIrsta. Ett lag som vill ta fler poäng och förbättra sin position, och det hoppas jag kunna bidra till, säger Sandberg.

Martin Larsen
Md knapp handballschule
Alingsås Handballschule är tillbaka • sommaren roligaste handbollsläger! Pojkar och flickor födda 2008-2010 är välkomna med sin anmälan som ni hittar med ett tryck på bilden.
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Md vm23 320x320
Md vm23 640x320 foreningsbiljetter
Här kan du köpa Föreningsbiljetter. Begränsat antal.
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Md fristads
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub