Ahk header ny2

Johan Petersson ny damtränare

Publicerad 2023-05-23 12:16
Jp2
Det blir Johan Petersson som tar över Alingsås HK:s damlag inför debutsäsongen i Allsvenskan. Petersson kommer senast från ett tränaruppdrag i Bundesliga.

– Det ska bli otroligt kul och inspirerande att få komma tillbaka till Alingsås igen och jag har enbart positiva minnen från mina två säsonger i föreningen. Vi ska jobba hårt för att i första hand bli ett stabilt Allsvenskt lag men på sikt såklart titta uppåt mot SHE. Det är de här resorna jag älskar att göra, säger Johan Petersson.

Johan Petersson var 2009 med det Alingsåslag som tog SM-guld och spelade i föreningen även säsongen därefter. Övriga meriter som spelare är otaliga och i prisskåpet finns två tyska guld, ett VM-guld och fyra EM-guld.

Tränargärningen startade som spelande tränare i Hallby redan innan SM-guldet i Alingsås och efter avslutad spelarkarriär axlade Johan tränarrollen i tyska herrlaget Norderstedt. Därefter var han assisterande tränare i Kungälvs damlag under en säsong innan han under två säsonger tränade Kärras damer, med vilka han tog klivet upp i SHE. 2021 påbörjade Johan sitt nuvarande uppdrag i Bundesligaklubben Bayer 04 Leverkusen. En förening som byggt sin spelartrupp på unga talanger.

– Min filosofi är att prestation styr speltiden oavsett ålder och i Alingsås finns alla möjligheter till en inspirerande resa om alla är villiga att göra det tuffa jobbet. Fysik, teknik och det mentala måste jobba tillsammans för att få rätt utveckling, säger Petersson.

Johan är väl inläst på det lag han snart tar över och har sett nästan alla matcher från säsongen som gick, liksom nyss avgjorda USM.

– Amanda har gjort ett bra jobb med truppen och det finns en bra grund att stå på och många talangfulla ungdomar bakom som vill ta nästa kliv. Truppen har skyttekraft, genombrottskapacitet och löpvilja men ska styras lite mer från mittnio i det uppställda spelet. Bakåt kan vi bli mer aktiva och jag får även förmånen att bygga försvaret kring en riktigt bra försvarsspelare i Josefin Ewerman. En spelartyp som jag saknat i mina senaste lag, säger Johan Petersson.

Assisterande tränare till Johan blir Martin Lernås som har många år bakom sig i klubben som tränare, och dessförinnan även som spelare. Han kommer närmast från uppdraget som assisterande tränare för Herrjunior och HP Alingsås. Duon börjar sitt arbete på plats under sommaren och till hösten väntar spel i Allsvenskan.

– Jag ser verkligen fram emot det här uppdraget, säger Johan Petersson som skrivit på för två säsonger.


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Johan och jag har hållit kontakt med jämna mellanrum sedan han spelade för oss. Nu sammanföll Johans vilja att flytta hem med vårat behov av ny damtränare och det är vi väldigt glada över. Johan har allt som vi söker för att kunna etablera oss i Allsvenskan. En lång egen karriär, fina tränarmeriter och förmågan att utveckla unga spelare. Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Johan och han kommer bli en mycket bra ersättare till Amanda."

Martin Larsen
Md logo 2
ANMÄLAN ÄR ÖPPEN - VÄLKOMMEN TILL ALINGSÅS OCH KEMPA HANDBALLSCHULE 2024!!
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub