Alings s header ny

Jesper Filén: "De sitter i en svår sits"

Publicerad 2022-11-22 11:49
Jesperfilenhemsida 2
Vänstersexan om konkurrenssituationen, tabelläget och tisdagens motståndare.

Blott två dagar efter avancemanget i ATG Svenska cupen är det dags igen för Alingsås HK:s herrar att spela match. Klockan 19.00 på tisdagsaftonen är det avkast i Estrad mellan AHK och Eskilstuna Guif i Handbollsligan.

– Det är det här man brinner för så det är bara kul med många matcher, berättar AHK:s vänstersexa Jesper Filén.

Tabellåttan Guif kommer till Alingsås med tre raka segrar i bagaget. AHK har sju raka matcher utan förlust. Två formstarka lag med andra ord.

– Guif har sett bra ut på sistone, erkänner Filén.

Vid seger på tisdag tar AHK klivet upp på femteplats. Men vid förlust är man fortsatt tre poäng från jumboplatsen, som för tillfället innehas av Redbergslids IK.

– Det är kul att alla lag slår varandra. Förvisso har Kristianstad inte förlorat någon match än. Men jag tycker det är en rolig och jämn serie, fortsätter Filén.

Efter Guif väntar matcher mot Aranäs och Önnered för AHK.

Hur ser du på era chanser att klättra i tabellen kommande veckor?

– Vi ska försöka ta match för match. Vi strävar efter att komma topp fyra. Nu möter vi lag som de senaste åren inte har tillhört toppen men som är jäkligt duktiga ändå.

Enligt Filén gjorde Alingsås sin bästa insats för säsongen hemma mot IFK Skövde den 16 november. Då spelade man oavgjort 26–26 inför drygt 1 400 åskådare i Estrad.

– Vi skulle haft med oss två poäng där. Jag tycker spelet ser bättre och bättre ut. Jag hoppas att det blir samma stämning nu mot Guif som det var mot Skövde.

Filén kom till Alingsås 2021 och har Märstaföreningen Skånela IF som moderklubb. Enligt egen utsago var han aldrig någon sprakande handbollstalang.

– Jag skulle nog säga att jag är mer av en träningsprodukt än ett löfte. Jag har växt som handbollsspelare i takt med åldern, berättar 28-åringen som i år gjort 36 mål på 41 avslut i Handbollsligan.

Hur ser du på konkurrenssituationen på din position?

– Den är tuff. Christoffer (Thor) är jätteduktig och vi har kommit varandra jäkligt nära. Det är en svår sits de sitter i, Frasse (Mikael Franzén) och Dennis (Sandberg).

Vid sidan av handbollen jobbar Filén med ett pilotprojekt inom RF-Sisu Västra Götlanad, som verkar för och bidrar till idrottens utveckling genom folkbildning och utbildning.

– Det är ett pilotprojekt där vi åker ut till olika skolor i Alingsås, Herrljunga, Lerum och Partille och är med på rasterna med olika aktiviteter. Särskilt fokus ligger på de barn som inte rör på sig så mycket.

Är det en fördel för dig att vara aktiv elithandbollsspelare?

– Ja, det skulle jag säga. Personalen på skolorna tycker det är roligt och i Alingsås är det många barn som kommer fram till mig och vill snacka. Det är jättekul.

På bussresan hem från Malmö i söndags kollade AHK-spelarna på video. Guifs försvar- och anfallsspel var i fokus.

– Det var mest Marcus Ekman på mittnio och Erik Persson på högernio. De två är väl deras viktigaste spelare, skulle jag säga.

Avkast mellan AHK och Guif sker klockan 19.00 på tisdag kväll i Estrad.

Olof Thyrelius Ericson
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vm23 320x320
Md  vist llerupp golvdekal final
Md 3 brands logo color rgb
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub