Ahk header ny2

HP sprang hem segern

Publicerad 2022-11-28 16:44
10-målsseger under söndagen.

Det var en inledning utan fart och fläkt på matchen mellan HP Alingsås och Örgryte IS. Den första halvlekens handboll gick långsamt och inget utav lagen fick till sitt anfallsspel. I andra halvlek ändrades däremot matchbilden och HP kunde springa ifrån sina motståndare och vinna med tio bollar, 19-29.

HP Alingsås startade matchen väldigt trögt och Örgryte IS Handboll kunde dra ner på tempot, vilket påverkade HP negativt. Det blev knappt några kontringar och inget utav lagen fick någon större ledning. Halvlekens största ledning hade HP med fem minuter kvar att spela innan halvtidsvilan. Då stod det 8-10, men i paus var det återigen ett mål som skilde lagen.

I andra halvlek lyckades bortalaget Alingsås mycket bättre med vad de ville göra. De fortsatte att spela bra försvar och målvaktsspel, men kombinerade nu detta med kontringar och ett bra anfallsspel. Efter tio spelade minuter i den andra halvleken stod det 12-19 och den ledningen tappade aldrig HP. Som mest var det elva mål differens mellan lagen och HP:s femte seger för säsongen var ett faktum.

- Vi gör det väldigt bra bakåt genom hela matchen samtidigt som Emil (Holmberg Schatzl) gör väldigt många räddningar. De har väldigt bra skytte vilket vi lyckas störa på ett väldigt bra sätt. Dessutom får vi till anfallsspelet i den andra halvleken och kan kontra hem vinsten, kommenterade huvudtränare William Törnqvist.

Bästa målskytt för dagen blev Albin Hägglund Junler med sina 7 mål, som är tillbaka i spel efter en smäll som höll tillbaka honom i ett par veckor.

- Det är många som gör bra insatser idag men mest glädjande är att se den kollektiva laginsatsen där alla utespelare i truppen är med i målprotokollet, avslutade Törnqvist.

Anmärkningsvärt är att hemmalaget från Göteborg fick två direkt-röda kort under matchens gång och ett till efter att 60 minuterna hade spelats. HP Alingsås spelar nästa match redan den 2:e december hemma mot tabelljumbon Tidaholm i Estrad Alingsås.

Örgryte IS Handboll - HP Alingsås 19-29 (10-11)

Startsjuan för HP: Emil Holmberg Schatzl, Adam Svantesson, Simon Roos, Noah Olsson Skyllerström, Emil Douglas Andersson, Albin Hägglund Junler och Olle Gransten.

Målskyttar: Albin Hägglund Junler 7, Olle Gransten 5, André Larsson 4,

Adam Svantesson 3, Emil Törnqvist 2, Marius Glennert 2, Jakob Markoff 2, Edvin Landström, Emil Douglas Andersson, Noah Olsson Skyllerström och Simon Roos.