Herrlaget tog ny seger - klättrar upp på femteplats

Publicerad 2022-11-22 19:54
Bb221122jj025
Het drabbning mellan AHK och Guif på tisdagskvällen.

Alingsås HK tog två härliga poäng på tisdagskvällen hemma mot Eskilstuna Guif. Slutsiffrorna 30–25 i Estrad innebär att AHK lyfter i tabellen till femteplats.

Det var två formstarka lag som kom till spel i Alingsås på tisdagen. AHK med sju raka matcher utan förlust samt gästande Guif med tre raka segrar i bagaget.

Inledningsvis var det Guif som fick matchen dit de ville. I mitten av första halvlek hade sörmlänningarna gjort fyra raka mål, varav två i numerärt överläge, och stuckit ifrån till ledning 7–4.

En kort stund senare bröts AHK:s åtta minuter långa måltorka, när Mathias Pedersen reducerade till 5–7. Spelmässigt var det stor Guif-dominans. AHK hade mycket svårt att komma till bra anfallslägen samtidigt som Marko Roganovic spelade fint i mellan bortalagets stolpar.

Paradoxalt nog var det ett rött kort på en AHK-spelare som vände på matchen. I den 22:a minuten fick hemmalagets Adam Jöhnsson syna det röda kortet efter en smäll mot Guifs mittsexa Johan Palma. Förklaringen bakom matchutvisningen enligt domarparet löd knuten näve mot motståndarspelarens ansikte.

– Domarna har fel som menar på att det var knuten näve. Vi tycker att båda spelarna hoppar efter bollen och så blir det en olycklig träff, menar AHK:s assisterande tränare Dennis Sandberg som fortsatte:

– Men det röda kortet hjälpte ju oss. Vi kom upp en nivå försvarsmässigt.

Det röda kortet irriterade inte bara AHK-bänken. Hela hemmapubliken i Estrad slöt upp bakom hemmaspelarna som blott fyra minuter efter utvisningen var uppe i ledning. Jöhnssons ersättare Jonathan Sandberg slungade iväg ett hoppskott vilket innebar 11–10.

– Precis som mot Skövde senast fick vi bra hjälp av publiken idag. De betyder oerhört mycket i såna här situationer. Så är det bara, menar Sandberg.

Med klassisk pöbelstämning i hallen kunde AHK i andra halvlek sakta men säkert rycka i från i målprotokollet. Ett flertal viktiga räddningar av Rickard Frisk och Anton Hagvall hjälpte såklart på traven, så även Max Granlund och Mathias Pedersens raketer från nio meter. Tillsammans gjorde de 14 mål i kväll.

Efter 60 minuter skrevs siffrorna 30–25 till AHK. Sandberg tog fasta på antalet insläppta mål.

– Guif är ett av de lagen i serien som gör flest mål framåt. Att vi håller nere på dem 25 mål är bra, även om vi till fullo inte är nöjda med försvaret. Det var flera saker som vi hade snackat om som vi missade. Men det blev mentalt jobbigt för Guif när vi gick upp i tremålsledning. Vi gjorde ganska lätta mål i andra halvlek.

Nästa match för AHK spelas på fredag borta mot tabellsexan HK Aranäs i Kungsbacka. Avkast sker klockan 19.00.

Alingsås HK – Eskilstuna Guif 30–25 (12–12)

AHK: Mathias Pedersen 7, Max Granlund 7, Adam Jöhnsson 4, Jonathan Sandberg 3, Fredrik Hellgren 3, Jesper Filén 2, Rasmus Torbjörnsson 2, Oscar Gentzel, Gustav Jönne.

GUIF: Melker Norrman 5, Erik Persson 5, Fredrik Gustavsson 4, Johan Palm 4, Pavle Karacic 2, Marcus Ekman 2, Kasper Larsson, Robin Granlund, Filip Johansson,

Målvakter:

* AHK: Rickard Frisk 13/31=41%, Anton Hagvall 2/5=40%.

* GUIF: Marko Roganovic 12/34=35%, Matija Spikic 3/10=30%.

Matchutveckling:

3–3 (5 min), 4–5 (10 min), 6–8 (15 min), 7–10 (20 min), 10–10 (25 min), 12–12 (30 min), 15–14 (35 min), 18–15 (40 min), 22–20 (45 min), 24–22 (50 min), 27–23 (55 min), 30–25 (60 min).

Startsjuan: Rickard Frisk, Jesper Filén, Gustav Jönne, Rasmus Torbjörnsson, Oscar Gentzel, Mathias Pedersen & Adam Jöhnsson.

Domare: Kenneth Cardell & Sandro Smailagic.

Publik: 1 018.