Ahk header ny2

Herrarna vidare till cupsemifinal

Publicerad 2022-11-20 20:31
Bb221116jj062
Besegrade HK Malmö på nytt.

Alingsås HK är vidare till semifinal i ATG Svenska cupen för första gången i klubbens historia. Dubbelmötet med HK Malmö slutade totalt 71–66 till AHK som vann båda matcherna mot skåningarna.

Under söndagen spelades returmötet i Baltiska hallen. AHK vann 36–34 efter en stabil insats.

– Det är inget av lagen som får till det här lilla extra. Men vi har tre upp i halvtid med mersmak egentligen. I andra halvlek håller vi avståndet och gör det bra. En bra hanterad match av oss, summerade Mikael Franzén på bussen hem från Malmö.

Bästa målskyttar i AHK blev Mathias Møller och Adam Jöhnsson som gjorde fem mål var.

Nästa match för AHK spelas redan på tisdag då Eskilstuna Guif gästar Estrad för möte i Handbollsligan. Franzén är inte oroad över spelarnas förmåga att återhämta sig.

– Vi gillar att spela matcher. Nu har vi vunnit och har en bra känsla i laget. Vi ska kolla lite video i bussen på väg hem. Det vi behöver är lite extra stöd på läktarna, fortsätter Franzén.

Vilka AHK möter i semifinal i ATG Svenska cupen är ännu inte klart. Semifinalerna kommer att spelas 17 och 22 december. Utöver AHK har även IFK Kristianstad och Ystads IF säkrat avancemang. Den fjärde semifinalplatsen står mellan IK Sävehof och Hammarby IF.

– Vi har en chans mot alla lag. Vi är nöjda över att ha gått längre i cupen än vad vi gjorde förra året då vi åkte ut med buller och bång mot Sävehof, minns Franzén.

HK Malmö – Alingsås HK 34–36 (17–20)

HKM: Magnus Persson 6, Anton Blickhammar 6, Charles Hugoson 5, Hugo Stuivers 4, Inge Aas Eriksen 4, Tim Hilding 3, Adam Tumba 3, Hampus Nygren 2, Love Sundewall.

AHK: Mathias Møller 5, Adam Jöhnsson 5, Mathias Pedersen 4, Fredrik Hellgren 4, Max Granlund 3, Gustav Jönne 3, Rasmus Torbjörnsson 3, Christoffer Thor 3, Oscar Gentzel 3, Jonathan Sandberg 2, Jesper Filén.

Straffar:

* HKM: 2/3.

* AHK: 1/2.

Utvisningar:

* HKM: 1x2 min.

* AHK: 4x2 min.

Domare: Niclas Widell & Jonas Åström.

Publik: 221.

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub