Alings s header

Hemma igen för damlaget

Publicerad 2021-11-25 22:32
Annie
Efter två raka bortamatcher är det på lördag dags för damlaget att spela på hemmaplan igen. Femteplacerade IFK Kristianstad gästar i en match där båda lagen kämpar för att hänga på tabellens översta skikt.

Sju matcher in i serien har Alingsås visat att de med relativ enkelhet avfärdar de sämre lagen i serien men har lite svårare att matcha de högst placerade lagen, med premiären mot Malmö som ett undantag. Nu ställs AHK för första gången mot ett mittenlag, i form av IFK Kristianstad, som innehar placeringen ovanför Alingsås med en poäng mer men med en match färre spelad. Skånskorna har inte haft något att sätta emot topplagen Ystad och S-hof men har besegrat Malmö och tagit poäng av Drott.

Alingsås kommer in i lördagens match med två bortasegrar i ryggen. Hellton betvingades i Karlstad 29-15 och Somby i Skövde 31-26. Hemmalaget bör förvisso snegla uppåt i tabellen men poäng är även viktigt för att hålla fast i sjätteplatsen då framförallt RP börjat röra på sig via seger mot trean Drott. Även Hellton tog en överraskande poäng då de spelade 30-30 hemma mot Malmö.

Matchens profil på lördag är 19-åriga målvakten Annie Åsberg som när Sofia Sandberg skadade sig på försäsongen fick kliva fram och axla ett större ansvar än förväntat.

– Jag har sett upp till Sofia sedan jag tog klivet in i damlaget och vi har haft ett bra samarbete hela tiden. Även under perioden när jag satt vid sidan efter korsbandsoperationen. Planen för den här säsongen var helt klart att konkurrera med Sofia om speltid men när hon blev skadad så blev det ännu viktigare att träna hårt för att kunna fylla hennes skor. Hon är saknad men det gäller att göra det bästa av situationen.

Hur ser du på din egen insats hittills? Känslan är att prestationen har höjts med tiden.

– Så är det. Första matchen mot Malmö var min första seriematch på två och ett halv år så jag var väldigt nervös. Nu har jag vuxit in i det mer och är mycket tryggare i mig själv. Det kommer automatiskt med mer träning och mer speltid. På slutet har vi även hittat försvarsspelet på ett bättre sätt och det blir såklart en större trygghet för mig som målvakt när jag vet att samarbetet fungerar.

Hur tycker du att ni presterat som lag?

– Vi har mött en del tufft motstånd men gör det bättre och bättre för varje match vi spelar ihop. Totalt sett tycker jag ändå vi gör godkända insatser. Även om det inte alltid har fungerat fullt ut så fortsätter vi att försöka nå resultat.

Är inställningen det som definierar den här upplagan av Alingsås HK?

– Det är en grupp tjejer som verkligen vill spela handboll och prestera på topp hela tiden men som även har väldigt roligt tillsammans, och att vi även gillar att umgås utanför planen är nog en nyckel till framgång.

Vad tror du om lördagens match?

– Kristianstad är ett bra lag som har ett bra uppställt anfallsspel, så vi måste göra en bra match bakåt för att matcha dem. Sen tror jag att det är två lag med mycket fart så det blir säkert en rolig match att se på plats i Nolhagahallen.


Alingsås HK - IFK Kristianstad

Lördag 27 november klockan 14:00, Nolhagahallen


Stream: (59 kr)

Alingsås HK - IFK Kristianstad - Alingsås HK Damer (solidsport.com)


Även Alingsås Tidning sänder matchen och dess prenumeranter kan se matchen gratis.

Skytteliga Alingsås

Maria Rundcrantz 34
Kajsa Lindberg Blohm 32
Filippa Oderbrant 29
Ella Larsson 26
Moa Solefors 17


Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Md knapp klubbshop
Md vm23 320x320 4nov
Md sparbanken 2 rader
Exklusiv partner
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md fristads
Md cmore
Md jula
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub