Header webb

Fredrik Hellgren förstärker Alingsås från februari

Publicerad 2022-01-08 12:56
Fredrik hellgren
I dag blev det klart att mittnian Fredrik Hellgren, 23, lämnar Tyresö och ansluter till Alingsås HK redan till första hemmamatchen efter återstarten av Handbollsligan. Hellgren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023-24.

Fredrik Hellgren, med Tyresö IF som moderklubb, har spelat med Tyresö i Allsvenskan de fem senaste säsongerna och gjort sig känd som en frekvent framspelare och notorisk målskytt. Tyresö ligger efter femton spelade matcher på en sjätteplats i en jämn Allsvensk tabell, med fyra poäng upp till kvalplats och två poäng till det nedre kvalstrecket. Hellgren har spelat tretton av matcherna och svarat för 70 mål vilket ger en topp tio-placering i Allsvenskans skytteliga.

– Jag kanske är lite för självkritisk för att beskriva mig själv men andra ser mig nog som en smart och spelskicklig spelare som är anpassningsbar och kan göra andra bättre genom att sätta dem i bra lägen, säger Fredrik Hellgren om sig själv som spelare.

Alingsås har efter Johan Nilssons skada och William Andersson Mobergs efterhängsna fotskada saknat en niometare i truppen. En lucka som Fredrik Hellgren nu fyller. Innan Hellgren tar steget upp till Handbollsligan återstår fyra matcher med Tyresö. Den sista av dessa matcher spelas dagen efter att Alingsås möter Skövde i återstarten av Handbollsligan. 186 centimeter långe Hellgren, som får nummer 24 på ryggen, finns därmed tillgänglig för spel i Alingsås i hemmamatchen mot IFK Ystad 9 februari.

– Det kommer kännas lite konstigt mot lagkamraterna att lämna mitt i säsongen men jag är väldigt tacksam att jag får den här chansen och förhoppningen är att kunna få lite speltid den här säsongen så att jag kan komma in i det och därigenom få en enklare start på nästa säsong, säger Fredrik som har bra koll på sitt nya lag.

– Jag har gillat Alingsås snabba spel sedan jag var yngre och såg matcher på tv. Truppen känns bra med flera unga och starka namn och flera spelare som jag tidigare spelat mot i Allsvenskan. Det ska bli intressant att tränas av Mikael Franzén och Dennis Sandberg som visat att de kan ta tillvara på sitt material och utveckla spelare.

Signeringen av Fredrik Hellgren gör att Alingsås nu har fyra nyförvärv klara inför nästa säsong då det sedan tidigare är klart att niometarna Oscar Gentzel och Adam Jöhnsson samt mittsexan Gustav Jönne byter klubbadress till Alingsås HK.


MIKAEL FRANZÉN, TRÄNARE: Vi tackar Tyresö för ett fint samarbete som gör att vi kan tackla våren med lite fler alternativ efter en skadefylld höst. Fredrik är en av Allsvenskans bästa assistspelare som även har näsa för mål och han kommer bidra till en fin mix av spelare inför kommande utmaningar.


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: Vi har haft ögonen på Fredrik en längre tid och han är nu redo att ta steget till Handbollsligan. Han kommer kunna bli ännu bättre i vår miljö och i en bättre liga. Vi är väldigt tacksamma mot Tyresö som visade stor välvilja när de gav oss möjligheten att knyta till oss Fredrik redan nu.

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub