Ahk header ny2

Förlust i första mötet med AEK

Publicerad 2022-12-04 21:01
Bb221129mi038
Herrarna föll med fem bollar i Grekland.

Alingsås HK:s herrar tog under helgen en paus från seriespelet i Handbollsligan och skiftade fokus till omgång 3 i EHF European Cup. Under lördagen lämnade laget Sverige för resa till Medelhavet och Grekland. Det första mötet av två mot AEK Aten väntade på söndagen.

Påhejade av en fanatisk hemmapublik lyckades AEK Aten skaffa sig en tvåmålsledning i halvtid. 18–16 slutade den första halvleken till grekerna, som vann European Cup säsongen 2020/21 efter finalseger mot svenska Ystads IF.

Enligt AHK:s huvudtränare Mikael Franzén var det hemmalagets vänsternia Stipe Mandalinic som var särskilt svår att få kontroll på. 30-åringen, som för övrigt har gjort 42 A-landskamper för Kroatien, gjorde totalt elva mål i matchen.

– Han var grym i första halvlek. Vi fick inte alls koll på honom, menade "Frasse" som tyckte att AHK gjorde en godkänd insats i förhållande till inramningen i hallen och kvaliteten på motståndet. 32–27 slutade matchen till Aten.

– Det var något mål för mycket för att vara riktigt nöjd. Vi står upp bra men har svårt att täppa till alla luckor. De gjorde inte samma misstag som vi gjorde i andra halvlek. Vi gjorde en del tekniska fel som blev kostsamma. Tre mål ner hade varit ett jättebra resultat. Det är ett bra lag vi möter med en mäktig inramning.

I AHK var det Max Granlund som var flitigast framför mål. Finländaren gjorde åtta mål.

– Max är väl den som gör mål matchen igenom. De andra hade lite svårare idag. Deras 5-1 försvar var lite bättre än vad vi hade sett på video.

Returmötet spelas i Estrad söndag den 11 december klockan 16.00.

– Om vi får till lite gött Estrad-spring har vi bra chanser. Men det gäller att få det på det sättet. De är ganska rutinerade, avslutar Franzén som hälsar att herrlaget behöver stöttning för att kunna vända på underläget.

AEK Aten – Alingsås HK 32–27 (18–16)

AEK: Stipe Mandalinic 11, Patrick Andre Toniazzo Lemos 6, Nikolaos Liapis 5, Evangelos Arampatzis 2, Maximilien Tike 2, Leonardo Domenech de Almeida 2, Aurelien Tchitombi 2, Lukasz Rogulski 2.

AHK: Max Granlund 8, Mathias Pedersen 6, Jesper Filén 3, Adam Jöhnsson 3, Rasmus Torbjörnsson, Christoffer Thor, Mathias Møller, Oscar Gentzel, Fredrik Hellgren, Gustav Jönne, Jonathan Sandberg.

Målvakter:

* AEK: Ivan Matskevich 7/29=24%, Igor Arsic 1/5=20%.

* AHK: Rickard Frisk 10/33=30%, Anton Hagvall 0/9=0%.

Straffar:

* AEK: 2/2.

* AHK 2/2.

Utvisningar:

* AEK: 3x2 min.

* AHK: 2x2 min.

Domare: William Weijmans & Rick Wolbertus, Nederländerna.

Publik: 1 000.

Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub