Alings s header

Egna produkter får a-lagskontrakt

Publicerad 2022-05-20 10:55
Emil och albin
De är båda födda 2004 och har spelat handboll i Alingsås sedan barnsben. Den här säsongen har de debuterat i såväl Handbollsligan som i Europacupen och u-landslaget. Nu har Emil Holmberg Schatzl och Albin Hägglund Junler dessutom färska a-lagskontrakt.

Målvakten Emil Holmberg Schatzl, 17, fick plötsligt en större roll än väntat när Anton Hagvall lämnade för Skjern. Han debuterade borta mot Eskilstuna Guif i slutet av september och var med i truppen i fjorton serie- och slutspelsmatcher under säsongen.

– Jag har haft som en dröm att spela med a-laget sedan jag började spela handboll i Alingsås som liten så det känns såklart jätteroligt. Ambitionen är att jobba hårt för att ta nästa steg i min utveckling och jag tror att vi kan ta ett steg till även som lag med flera intressanta nyförvärv. Även om det är jag och Albin som skriver kontrakt nu så finns det flera jämnåriga spelare i föreningen som utmanar oss om platserna, säger Emil Holmberg Schatzl.

Mittnian Albin Hägglund Junler, 18, klev in som en joker i sin debut borta mot Önnered i december. Han gjorde totalt fyra mål varav det sista blev poängräddande i matchen som slutade oavgjort. Sedan dess har han varit bofast i truppen och det har totalt blivit fjorton mål och fyra assist i Handbollsligan, men främst från högernio där den mesta speltiden spenderats.

– Jättekul att få skriva kontrakt med klubben jag spelat i sedan jag var liten och jag hoppas kunna utvecklas ännu mer under kommande säsonger och ska göra allt för att förtjäna speltid. Förra säsongen gav mersmak av att spela på den här nivån och jag hoppas att både jag och laget kan åstadkomma en bra nästa säsong, säger Albin Hägglund Junler.

Emils och Albins prestationer har inte bara satt avtryck hemma i Alingsås. De har båda två dessutom representerat Sveriges U18-landslag i Scand Iberico Tournament i Spanien. Tre matcher var blev det för killarna och för Albins del tio mål. Med i den truppen fanns dessutom ytterligare tre lagkamrater från Alingsås – Emil Douglas Andersson, Olle Gransten och Alexander Rolandsson. Nästa mål för detta gäng är att ta plats i truppen till U18-EM som spelas i början av augusti.

Emil och Albins kontrakt gäller för den kommande säsongen.


MIKAEL FRANZÉN, TRÄNARE: "Steget upp till eliten är större för en målvakt än för en utespelare men Emil har visat fin teknik och tagit chansen när han fått den. Albin har varit tungan på vågen i några matcher den här säsongen med tuffa satsningar och offensivt försvarsspel. Han har bra inställning och har visat viljan att ta chansen både på träning och under match."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Emil och Albin är två talanger som visat att de både vill och kan ta plats i a-laget, och som verkligen förtjänat den chansen. Extra kul att vi kan erbjuda våra egna produkter kontrakt, och det lär bli fler i framtiden."

Martin Larsen
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Md vm23 320x320
Md vm23 640x320 foreningsbiljetter
Här kan du köpa Föreningsbiljetter. Begränsat antal.
Md knapp handballschule
Alingsås Handballschule pågår • sommarens roligaste handbollsläger för pojkar och flickor födda 2008-2010.
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md logo
Md hl a
Md atg primary fovanta dig mer
Md jula
Md c more no box logo core rgb  002
Md fristads
Md kop din biljett har
Md 2021 stor
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub