Ahk header ny2

Damlaget lånar från Önnered

Publicerad 2024-01-09 12:00
Dubbel onnered
Inför den kommande viktiga månaden i Damallsvenskan väljer Alingsås att bredda och förstärka truppen via lån av målvakten Clara Wolf och högersexan Emma Odén Rasmusson från Önnered.

Clara Wolf, 21, har de senaste säsongerna representerat flera av Göteborgsklubbarna i högsta ligan. Från Sävehof lånades hon säsongen 2020-21 ut till Heid där hon sedan stannade även de två kommande säsongerna, och fanns med i samtliga Heids matcher. Inför den här säsongen värvades Wolf till Önnered där det blev sju matcher innan körtelfeber pausade säsongen.

I jakt på mer speltid och som ett sätt att hitta tillbaka efter sjukdomsperioden kommer Clara att representera Alingsås under den kommande månaden. Ett Alingsås som får klara sig utan Annie Åsberg fyra till sex veckor på grund av en knäskada.

– Det ska bli kul att sätta på sig Alingsåströjan. Det är en förening som jag har kopplingar till sedan tidigare, där jag känner tränare och en del spelare. Förhoppningsvis kan jag komplettera laget på ett bra sätt och bidra med mina kvalitéer. Jag är tacksam att Önnered ger mig möjligheten till mer speltid för att komma tillbaka efter sjukdomen, säger Clara Wolf.

Högersexan Emma Odén Rasmusson, 20, gör sitt tredje år i högsta serien. Den här säsongen har det bara blivit två matcher men förra säsongen fanns Emma med i matchtruppen vid 19 tillfällen och svarade för 26 mål.

– Det känns kul att få möjligheten att spela för Alingsås och det blir lite av en nystart för mig. Alingsås är en klubb som verkar ha stora ambitioner och som tar steg i rätt riktning. Det blir även roligt att få spela med Ellen Reinholdt igen. Jag hoppas bidra med mina styrkor samtidigt som jag även utvecklar mitt spel, säger Emma Odén Rasmusson.

Båda lånen börjar gälla under veckan och avslutas, om inte annat avtalas, när övergångsfönstret stänger i februari. Alingsås kommer att spela fem matcher fram till dess.


JOHAN PETERSSON, TRÄNARE: "Vi får skynda långsamt med Clara med tanke på hennes sjukdomsperiod men hon kommer att förstärka målvaktspositionen med hög kompetens och ett stort spelsug. Emma kommer att hjälpa oss med sin rutin från högsta serien, både i spelet och genom att dela sin erfarenhet med våra högersexor. Vi är väldigt tacksamma att Önnered ger oss möjlighet att låna båda spelarna."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Med tanke på Annies skada så är Clara ett välkommet tillskott. Vi har haft koll på henne en tid och hon är en bra målvakt med mycket rutin som vet hur det är att möta de bästa spelarna i landet. Emma är en ung hungrig spelare som varje vecka tränar och spelar på hög nivå. Hon har många kvalitéer som kommer att ge oss ett bättre utgångsläge inför den viktiga månaden som väntar."

Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub