AHK:s damer åkte ner till Lund och hämtade hem två nya poäng.

Damerna tog en tur till fina, anrika idrottshallen i Lund denna lördag, och med sig hem fick dom två goa poäng!

Och är därmed återigen uppe i serieledning med sina 18 poäng.

Ringde upp Amanda Forsberg Vallin och hörde lite vad hon hade att säga om vinsten. Hon sade såhär:

-"Vi hade lite svårt i början av matchen, får ingen riktig träff bakåt."

Med försvars-bjässen Josefin Ewerman hemma sjuk fick M6:orna Moa Solefors och Linn Andrén axla båda 3:a-positionerna i 60 min. Och i andra halvlek hittade de verkligen rätt höjd och fick bra träff på H43 Lunds spelare. De var även effektiva i anfallsspelet i dagens match, tillsammans gjorde de 8 av lagets 26 mål.

-"Bra anfallsspel matchen igenom, där vi kommer till bra lägen, men är inte hundra i avsluten. Kajsa Lindberg Blohm kliver på fantastiskt bra, fixar fram väldigt många straffar till laget. Även Filippa Oderbrant mycket bra. Emma Backmark är väldigt säker i läget idag."

AHK drar ifrån i andra halvlek och vinner tillslut med 18-26, efter 11-14 i halvtid.

H43 Lund HF - Alingsås HK 18-26 (11-14)

Målskyttar:

H43 Lund HF: Ebba Schultz 7, Irma Vajraca 4, Filippa Schlenkert 2, Ellinor Leijon, Greta Garme, Greta Westerlund, Ida Bergh, Minna Eklöv.

Alingsås HK: Moa Solefors 5, Emma Backmark 4, Wilma Carlsson 4, Filippa Oderbrant 3, Linn Andrén 3, Ella Larsson 2, Kajsa Lindberg Blohm 2, Astrid Berura, Ellen Reinholdt, Isabelle Ranch.