Ahk header ny2

Clara Wolf stannar

Publicerad 2024-03-30 11:15
Clara wolf 2024 pr
Handbollsligameriterade målvakten Clara Wolf kommer även nästa säsong att spela för Alingsås.

Clara Wolf, 21, kom till Alingsås på lån i januari i samband med en skada på Annie Åsberg. Lånet förlängdes innan övergångsfönstret stängde och Wolf blev kvar i Alingsås säsongen ut. Nu står det klart att det blir just Annie Åsberg och Clara Wolf som bildar målvaktspar under kommande säsong. Clara Wolf har skrivit på ett ettårskontrakt.

– Jag fastnade direkt för Alingsås under låneperioden. Det är en förening som vill lika mycket med handbollen som jag själv. Jag trivs jättebra med tjejerna i laget och med tränarna. Det finns en väldigt bra energi både på och utanför planen, säger Clara Wolf.

Clara har sedan tidigare erfarenhet från spel i högsta serien med Sävehof, Heid och Önnered och intresse uppifrån saknades inte den här gången heller. Valet föll dock på Alingsås som tittar uppåt i seriesystemet.

–Det var egentligen inget svårt val och jag har höga förväntningar inför kommande säsong. Jag vill bidra med mycket positiv energi och glädje, och förhoppningsvis kan vi vara med och slåss i toppen nästa säsong, säger Clara Wolf.


JOHAN PETERSSON, TRÄNARE: "Clara spelar med stor trygghet i målet och kommer tillsammans med Annie att bilda ett bra par. Hon bidrar inte bara med sitt kunnande utan även med en stor portion energi på träningar och matcher."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Det är ett väldigt fint kvitto för vår verksamhet att Clara väljer Alingsås. Hon är en toppmålvakt i Allsvenskan och blir viktig i vår strävan att bli ett topplag."


Martin Larsen
Md kop din biljett har
Md knapp klubbshop
Md knapp supportershop
Supportershop finnes numera på kansliet i Estrad och i foajén på herrarnas hemmamatcher. Välkomna!
Md vist llerupp ny
Md sparbanken 2 rader
Md vb  b
Md hbl herr logotyp st ende
Md 3 brands logo color rgb
Md atg primary fovanta dig mer
Md logo allsvenskan dam 2023
Md logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub